Ahhoz, hogy Szarvason ilyen minőségű ellátást nyújtsanak az óvodákban és iskolákban, erős elhatározás és sok szereplő együttműködése kellett. Az első lépésben az önkormányzat a gyerekek ellátására létrehozta a Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft.-t, amely a rendszer motorja. Következő lépésként a beszállítókat kellett felkutatniuk: a helyi termelők közül volt, aki maga jelentkezett, másokra úgy találtak rá, hogy kocsiba ülve bejárták a környéket, és felkeresték a gazdálkodókat. De érkezik alapanyag az önkormányzat saját gazdaságából is. Az óvodai és iskolai pedagógusoknak szintén óriási szerepük volt a rendszer felépítésében, hiszen ők segítettek és segítik a gyerekekkel és a szülőkkel elfogadtatni és megszerettetni az ételeket. Először az ebédlőt igyekeztünk otthonossá tenni például azzal, hogy viaszosvászon helyett textilterítőket használunk. A gyerekek hatfős csoportokban, úgynevezett asztalközösségekben étkeznek, és az asztal közepére tett levesestálakból maguk szedhetnek annyit, amennyit szeretnének – nyilatkozta Molnár Istvánné, a Benka Gyula evangélikus általános iskola igazgatója.
Helyi termékekből készül az ökomenza Szarvason
Share this content.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!